Mandje oesters 12 stuks
|
|
Mandje oesters 12 stuks
|
|
Produckt nr.
|
0507
|
Producktgroep:
|
Schaal en schelpdieren
|
|
|
|
|
|
Extra info: 6 stuks Met Oestermes
|
Oester
|
|
Resept op:
www.visrecepten.nl
|
Oester (Latijn: Ostrea edulis)
Vrijwel alle oesters die te koop zijn komen uit Zeeland. Belangrijk is het enorme prijsverschil tussen de platte Zeeuwse oester en de Creuse (Japanse oester). De creuse groeit sneller dan de platte oester en is binnen twee jaar volwassen, terwijl een platte oester er drie tot zes jaar over doet tot hij volwassen is. De leeftijd van de oester is makkelijk aan de jaarringen te herkennen. Deze groeiringen worden in de oesterhandel ook wel nullen genoemd.
De kweek van creuses is minder arbeidsintensief en beter bestand tegen ziektes dan de platte oester. Verder is de platte oester gelijkmatiger qua vorm dan de grillig gevormde Japanse oester. Verschil in prijs betekent natuurlijk wel verschil in kwaliteit. Vandaar dat de platte oester vaker rauw gegeten wordt en de creuse ook voor meerdere bereidingen gebruikt wordt. Oesters worden als volgt geopend:
1. Pak de oester vast en houd de bolle kant naar beneden.
2. Steek een oestermes in het scharnier.
3. Maak met een draaibeweging de schelp open. Bij creuses zal dit wat moeilijker gaan dan bij platte oesters.
4. Maak de oester los van de schelp
|
|
Grote foto
|
|
Klik hier om terug te gaan.
|