Schelvis filets
|
|
Schelvis filets
|
|
Produckt nr.
|
0703
|
Producktgroep:
|
Verse vis
|
|
|
|
|
|
Schelvis
|
|
Resept op:
www.visrecepten.nl
|
Schelvis (Latijn: Melanogrammus aeglefinus)
Schelvis komt in de Noordzee slechts noordelijk van de Doggersbank voor en heeft andere voedingsgewoonten dan kabeljauw en wijting. Het hoofdvoedsel van schelvis bestaat uit bodemdieren als wormen, schelpdieren en zeesterren. Ook haringeieren lust de schelvis graag. In de Nederlandse visafslagen wordt schelvis nauwelijks aangevoerd. Bij onze overburen in Schotland is schelvis wel een belangrijke vissoort.
Net als de meeste kabeljauwachtigen is de schelvis gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen. Voor de twijfelaars is er een nog makkelijker herkenningspunt: aan weerskanten zit, onder de eerste rugvin, een zwarte vlek, de zgn. "Petrusduim". Door overbevissing zien we in Nederland helaas weinig aanvoer van deze smaakvolle vis. Door liefhebbers zeer gewaardeerd, de smaak is volgens velen uitstekend. Het bekendste product is schelvislever.
|
|
Grote foto
|
|
Klik hier om terug te gaan.
|