Gebakken Schol
|
|
Gebakken Schol
|
|
Produckt nr.
|
0002
|
Producktgroep:
|
Gebakken vis
|
|
|
|
|
|
Extra info: Gebakken in de beste notenolie
|
|
Viskalender voor: Gebakken Schol
|
Januari
|
Februari
|
Maart
|
April
|
Mei
|
Juni
|
Juli
|
Augustus
|
September
|
Oktober
|
November
|
December
|
|
|
|
GOED
(Eerste keus)
|
|
MAGER
(Tweede keus)
|
|
PAAITIJD
(Derde keus)
|
|
GESLOTEN
(Liever niet)
|
|
|
Schol
|
|
Resept op:
www.visrecepten.nl
|
Schol (Latijn: Pleuronectes platessa)
De schol behoort tot de familie van de scholachtigen; een grote platvisfamilie waartoe veel bekende soorten behoren, zoals heilbot, bot, schar en tongschar. Voor de Nederlandse visserij is de schol veruit de belangrijkste vis. Schol wordt gevangen in de oostelijke Atlantische Oceaan, langs de kusten van geheel Europa en in de westelijke Middellandse zee.
Beste tijd voor de schol is van juni tot december. Tijdens de paaitijd (december- maart) is de schol magerder. Het is een zeer gewilde consumptievis: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te bereiden, bijzonder smaakvol en niet vet. De schol is gemakkelijk te herkennen. De oranjerode vlekken op de bovenzijde vallen goed op. Maximaal wordt de schol ongeveer 60 cm lang. Het visvlees is stevig, mals en heeft een uitstekende smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden. Hele schol kan het beste gegrild of gebakken worden.
|
|
Grote foto
|
|
Klik hier om terug te gaan.
|