Griet filets
|
|
Griet filets
|
|
Produckt nr.
|
0738
|
Producktgroep:
|
Verse vis
|
|
|
|
|
|
|
Viskalender voor: Griet filets
|
Januari
|
Februari
|
Maart
|
April
|
Mei
|
Juni
|
Juli
|
Augustus
|
September
|
Oktober
|
November
|
December
|
|
|
|
GOED
(Eerste keus)
|
|
MAGER
(Tweede keus)
|
|
PAAITIJD
(Derde keus)
|
|
GESLOTEN
(Liever niet)
|
|
|
Griet
|
|
Resept op:
www.visrecepten.nl
|
Griet (Latijn: Scophthalmus rhombus)
De griet behoort tot de tarbotachtigen en is samen met de tarbot de meest gewaardeerde vis uit deze kleine familie. Griet en tarbot zijn makkelijk te onderscheiden. Griet is ovaler van vorm en veelal lichter van kleur. Tarbot bevat meer vet, daardoor is de smaak duidelijker. Griet bevat meer water, de structuur van het visvlees is fijner, de smaak is veel neutraler. Verder heeft de tarbot harde knobbels op de huid, terwijl de griet 'glad'is.
De griet wordt als bijvangst gevangen bij de tong en scholvisserij. De aanvoer is daardoor regelmatig, maar niet groot. Daardoor ligt de prijs van griet altijd vrij hoog. Griet is een matig vette vis.
|
|
Klik hier om terug te gaan.
|